TIME 4 CHOCOLADE ORANJE EIWIT BROWNIES

Door DOOR @AVERAGE.GEOFF

Ingrediënten

185g Ongezouten boter
185g Beste Donkere Chocolade
65g Bloem
50g Chocolade met Sinaasappelsmaak, in stukken gehakt
3 Grote Eieren
175g Lichte basterdsuiker
55g Time 4 Nutrition Whey Protein Double chocolate Mousse Flavour
1 el Orange Extract

Methode

Snijd 185g ongezouten boter in kleine blokjes en doe deze in een middelgrote, hittebestendige kom. Breek 185 g Donkere Chocolade in kleine stukjes en voeg toe.
Vul een kleine pan ongeveer voor een kwart vol met warm water, daarna zet je de kom met boter en chocola boven op de pan, zonder dat deze het water raakt.
Zet op een laag vuur tot de boter en chocolade zijn gesmolten, roe af en toe om te controleren of de massa al zacht genoeg is.
Haal de kom uit de pan en laat het mengsel 10-15 minuten afkoelen. Ondertussen verwarm je de de oven voor op 180C / 160C met ventilator.

Bekleed een 20x 20 cm bakblik met bakpapier en zet opzij.
Breek 3 grote eieren in een grote kom en voeg suiker toe en sinaasappelextract.

Klop de eieren en suiker met een elektrische mixer op maximale snelheid, tot de massa dik en romig is, zoals een Milkshake.
Giet het afgekoelde chocolademengsel over het eimengsel en schep vervolgens voorzichtig door elkaar met een rubberen spatel. Wees voorzichtig als je dit doet en schep de boel om zonder te roeren, want daarmee haal je alle lucht uit het mengsel en wordt het deeg heel machtig.

Zeef het eiwitpoeder en de bloem. Schep het daarna voorzichtig door het ei-chocola mengsel. Doe hetzelfde met de stukjes chocola.

Giet het mengsel in het beklede bakblik, en zet 25 minuten in de oven. Controleer of het baksel gaar is en schud het blik zachtjes. Als de brownie wiebelt in het midden, is het nog niet helemaal klaar, dus schuif het terug in en bak nog eens 5 minuten. Niet langer, want ook wanneer de oven uit is zal het garingsproces nog even doorgaan.

Laat in het blik tot het koud is, neem ze dan uit de vorm en snijd in 16 vierkanten of 32 driehoeken.

Calorieën: 254 per vierkant (126 cals per driehoek)
Eiwit: 5
koolhydraten: 17
vet: 16